Totaaloplossing IT staffing

Maak uw bedrijfsbeheer efficiënter met een totaaloplossing rond personeelsbezetting

De IT-sector is in volle groei en dat gaat voorlopig niet veranderen. Kandidaten blijven “de baas”, doordat er meer vraag dan aanbod is in deze sector. Personeel aan uw organisatie binden is daarom uiterst belangrijk. Dat doet men onder andere door niet alleen een match op skills, maar ook op cultuur te maken. Rekrutering is hiermee een belangrijk proces dat de dagelijkse gang van zaken sterk beïnvloedt. Kiezen voor een totaaloplossing rond personeelsbezetting kan daardoor een zeer positief effect hebben op de basis van een organisatie. Er zijn nogal wat vooroordelen over dergelijke oplossingen. Zo zou het onnodig duur zijn en kent niemand de organisatie zo goed als het bedrijf zelf. Toch blijkt uit de praktijk dat het kiezen voor een rekruteringspartner vele voordelen oplevert. 

Meer grip op de kandidaat-gedreven markt

Binnen een markt waar 1 op de 3 professionals latent zoekend is, is het vinden en behouden van de juiste mensen een echte specialiteit geworden. Kandidaten voldoende uitdaging en perspectief bieden, is belangrijk. Om te weten dat een organisatie dit dan ook biedt, moeten de kandidaten de vacature wel tegenkomen in het sterk verzadigde aanbod. Dat is waar een goede rekruteringsprofessional kan helpen. Met een uitgebreid netwerk, bij voorkeur in een niche, weten ze altijd wat er speelt in de regio. Wie wellicht een shift wil maken en wie de concurrenten zijn voor het binnenhalen van een kandidaat.

Eén aanspreekpunt voor al uw behoeften rond personeelsbezetting

Door te kiezen voor een totaaloplossing hoeft er niet voor iedere rol een nieuwe rekruteringsspecialist te worden aangetrokken. Er is dan één aanspreekpunt voor al uw behoeften rond personeelsbezetting. Dit bespaart tijd en geld en helpt u beter navigeren in al de verschillende oplossingen en voorwaarden. Daarnaast gaan er ook geen goede kandidaten verloren. Soms past iemand perfect binnen het bedrijf, maar is er op functieniveau geen match. Uw vaste contactpersoon houdt deze kandidaat dan in het dossier. Bij een volgende vacature wordt er vervolgens gekeken of er nu wel een match met de kandidaat is.  

Een snelle invulling van vacatures zonder in te boeten op kwaliteit

Wanneer een organisatie zelf vacatures invult, ligt er naast de focus op kwaliteit ook een sterke focus op het snel invullen van de positie. Vaak kost het rekruteringsproces veel tijd, die men liever in de business zelf steekt. Een rekruteringsprofessional biedt hierbij een oplossing, omdat hij of zij u alle tijdrovende taken uit handen neemt. Naast een selectie van de binnenkomende profielen, gaat een recruiter zelf actief op zoek naar de geschikte kandidaten binnen zijn of haar netwerk. Op deze manier worden posities sneller ingevuld dan wanneer een bedrijf deze taak zelf op zich zou nemen.

Eén aanspreekpunt leidt tot efficiëntie en snellere besluitvorming

Een van de meest gehoorde bezwaren is dat niemand de organisatie zo goed kent als uzelf. Wanneer u voor een vaste partner kiest die al uw rekruteringsbehoeften aanpakt, hoeft dat niet waar te zijn. Omdat het uitgangspunt van een totaaloplossing een langdurige samenwerking is, leert de consultant uw bedrijf goed kennen. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat alleen de beste kandidaten worden voorgesteld. Omdat er maar één bron is waaruit u profielen ontvangt, hoeft er ook geen eerste selectie meer gemaakt te worden. Dit is al voor u gedaan. Zo wordt er sneller beslist en komt de dagelijkse gang van zaken niet in gevaar door een log en tijdrovend proces. De tijd die hiermee is bespaard, kan dan weer worden geïnvesteerd in de business zelf.